Interne processen automatiseren


Interne processen kunnen in veel gevallen worden geautomatiseerd en daarmee direct worden geoptimaliseerd. Interne processen kunnen uit allerlei zaken bestaan, zoals bijvoorbeeld het documenteren van klantcontact. Vaak kan dit in een centraal systeem worden gezet, maar wordt de informatie niet up-to-date gehouden. Stel de contactpersoon wordt nu ziek, dan weet de rest van uw personeel niet wat de bedoeling is. Door geautomatiseerd al het contact in dit systeem te laten plaatsen, wordt het werk beter overdraagbaar en kan in geval van een ziek personeelslid een ander personeelslid dit klantcontact eenvoudig overnemen, met daarbij alle achtergrondinformatie. Een ander intern proces dat eenvoudig geautomatiseerd kan worden, is het offerte en facturen gedeelte. Vaak zien we dat bedrijven de offerte handmatig moeten overtypen naar een factuur, een taak die eenvoudig door een software robot kan worden uitgevoerd. 

Bestelprocessen zijn ook interne processen die door middel van Robotic Process Automation kunnen worden geoptimaliseerd. Komt er een product binnen, dan kan dat worden geregistreerd zodat al het personeel dat hiermee gemoeid is direct een seintje krijgt dat het product aanwezig is. 

Urenregistratie, een proces dat door veel bedrijven wel wordt ge├»mplementeerd, maar vaak niet juist wordt uitgevoerd. Zo zien we geregeld dat personeelsleden netjes de uren bijhouden, maar dat (bij abonnementsvormen) er niet voor de meer gewerkte uren wordt betaald. Door software robots in te zetten, kunnen deze meeruren automatisch worden bijgevoegd bij de bestaande facturen. 

Voordelen interne processen automatiseren

Het automatiseren van interne processen brengt veel voordelen met zich mee. Zo wordt het werk beter overdraagbaar tussen uw personeelsleden, bespaart u uw personeelsleden een hoop tijd aan de invoer van data en het overtypen van bijvoorbeeld offertes naar facturen en bovendien voeren de robots de taken die u ze geeft foutloos uit. Ook werken de robots 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ze worden niet ziek en nemen geen vakantie op. Dit betekent dat de taken continue worden uitgevoerd en dat werk niet lang blijft liggen. Wat misschien nog wel het beste voordeel is, is dat uw personeel tijd over heeft. Deze tijd kunnen ze nu gaan besteden aan belangrijke zaken voor de groei van uw bedrijf of aan werkzaamheden waar ze echt goed in zijn, in plaats van eenvoudige, saaie repetitieve klussen te doen.

Meer weten over interne processen automatiseren?

Wilt u weten welke interne processen binnen uw bedrijf geautomatiseerd kunnen worden, of in het algemeen meer informatie over Robotic Process Automation? Neem contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met u en kijken vervolgens samen naar welke processen geoptimaliseerd en geautomatiseerd kunnen worden.

Wilt u weten wat RPA voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel ons op +31 20 716 54 87 of laat een bericht achter via het contactformulier

contact opnemen